Samleb-potetmos-FG-07986-360

Sett farge på poteten!

Potetmos er lett å lage, lett å spise og lett å like. Potetmos passert til både små og store og barn i alle aldre. Man kan sette smak på potetmosen med fargerike grønnsaker og urter. Potetmosbrosjyre til inspirasjon kan bestilles ved å sende en mail til; 5omdagen@frukt.no
Mer potetinspirasjon finner du her

JordtilBord18-ingr

Undervisningsopplegg for 1.-7. trinnet

Hvor kommer all den gode maten fra egentlig?

Det er ikke alle som vet det. Hver eneste matvare har en opprinnelse, starter som et lite frø eller egg og ender som god mat på bordet.

rodkaal-360

Den grønne julen

Julen er vår mest tradisjonsrike høytid. Familier har spist de samme rettene i alle år, spist den samme juledesserten og bakt de samme 7 slagene. Med riktig tilbehør vil julehøytiden også kunne bli litt grønnere og bidra til 1 av 5 om dagen.

Portrett1-smiley-360

Tirsdag 25. september feirer vi den norske epledagen

Skolefrukt, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Gartnerhallen vil markere epledagen ved å sette fokus på epler, sunt kosthold og måltidsglede. Eple er perfekt som mellommåltid og til matlaging. La elevene lage grove eplemuffins som er perfekt i matpakka. Arranger et smoothieverksted og la elevene lære mer om epler ved å ta vår Eplequiz.

Polserbrett-360

Vi grønner opp!

17. mai, skoleavslutninger, sommer og sol - og pølser. Pølsene hører gjerne med i denne høytidsesongen og når grillen kommer frem. Pølser trenger ikke å være kjedelige med bare ketsjup og sennep, lær elevene å lage den chilenske utgaven av pølser. Completos, pølser med fargerik topping. Godt, sunt og enkelt.

Appelsinoyne0198-360

Skolefrukt til elevene – flere muligheter

Skolefrukt er et verktøy for å oppfylle deler av myndighetenes anbefalinger for mat og måltider i skolen. Staten subsidierer Skolefrukt med kr. 1,50 pr. frukt og grønnsak som er 1/3 av prisen til leverandør.