2101_DigMelkekartong_pcjente-360

Den digitale melkekartongen har gode undervisningsopplegg for faget Mat og helse

Vi er fortsatt inne i en annerledes tid, og undervisningen i mat og helse må kanskje foregå på andre måter. Melk.no har et digitalt undervisningsopplegg med 6 ulike leksjoner, filmer og eForelesninger som kan komme til nytte i disse dager.

LittsultenSunn-2Forsid-360

Bestill brosjyrene Litt sulten og Sunn hverdag før det er for sent!

Vi har et lite opplag igjen av brosjyrene «Litt sulten» og «Sunn hverdag» som sendes ut gratis i posten. Førstemann til Mølla ....

Digital_Jente-300

For ungdomstrinnet

Den digitale melkekartongen er skreddersydd for mat og helse nå!

Vi er inne i en annerledes tid og undervisningen i mat og helse må foregå på nye måter. Melk.no har et digitalt undervisningsopplegg med 6 ulike leksjoner og eforelesninger som kan komme til nytte i disse dager.

2004_Kupagard-original-360

For barne- og ungdomstrinnet

Se over 200 spørsmål og svar om mat og helse i Melkekilden

Får du spørsmål om hva et bærekraftig kosthold er? Lurer elevene på hvor ofte kuene blir melket? Og er det egentlig tilsetningsstoffer i melk? Dette, og mange andre spørsmål, kan du og elevene finne korte, faktabaserte svar på i vår nye spørsmålsbase «Melkekilden».

Lag_smoer_360

Lær elevene å lage sitt eget smør

Smør er en viktig del av vår matkultur. For mer enn hundre år tilbake var smør et av de viktigste betalingsmidlene vi hadde. Det er mye matvarekunnskap og læring i å observere fløte eller rømme bli til smør. Smøret kan dere dessuten bruke videre i annen matlaging, eller smøre på nybakt grovbrød.

wrapsmkvargskinke_brosjyre-360

Bestill brosjyren «Litt sulten?»

Den gir tips om mat som ungdom kan lage selv – som lefserull, og brosjyren egner seg for både 6. og 9. trinn. Vi sender ut så langt lagerbeholdningen rekker, og siste frist for bestilling er 1. juni.

grotbilde_360

Risgrøt og riskrem hører til

Mange lager risgrøt i førjulstiden og riskrem i løpet av juledagene. Det er også mange som har en skåldet mandel i grøten eller riskremen. Hvor kommer den tradisjonen fra? Det er et julemysterium.

Brod_med_ost_og_melk_360

Bærekraftig matpakke på menyen

Variasjon er viktig – spesielt når det gjelder mat, og ikke minst matpakka! Bestill brosjyren «Litt sulten?» for bruk i faget Mat og helse, så kan elevene få tips om bærekraftige oppskrifter på blant annet grove vafler, grove horn, lefseruller, pastasalat og omelett for bruk i matboksen! Les om hvordan elevene kan få eierskap til sin egen matpakke.

Melk-BrosjyrerPlakater-ingr360

Bestill materiell til faget Mat og helse nå, så har du alt levert til skolestart.

Vi anbefaler tre brosjyrer og to plakater til undervisningen. Alt av materiell og frakt er gratis. God sommer!

bs-pc-elev-300-200

Nytt tilbud til skolen for å øke lærelysten i Mat og helse

Opplysningskontoret for Meieriprodukter har utviklet et helt nytt undervisningsopplegg.