Gode undervisnings-
opplegg i mat og helse.

GEIT_logo_original

Vi vet at du som lærer jobber for å finne undervisningsopplegg som fenger elevene og ivaretar kompetansemålene i faget. Vi på Geitmyra matkultursenter for barn ønsker å bidra med gode undervisningsopplegg i mat og helsefaget, og også vise at mat og helse er et godt utgangspunkt for tverrfaglig jobbing med andre fag. Vi har derfor, i samarbeid med Høgskulen i Volda, laget en nettportal med slike undervisningsopplegg.

Oppleggene er organisert etter strukturen i L06 med sorteringsfunksjon på årstrinn og på hovedområdene i mat- og helsefaget, og de er merket med kompetansemål og hvilke grunnleggende ferdigheter som øves.Her er noen eksempler:
Smak og glede. Chilismakstest for tøffinger  Les mer Matglede fem dager til ende Les mer Poteta; ein knoll som kan brukast til mangt   Les mer
Utendørs matglede; grønnsakwok på bål  Les mer Hjemmelaget yoghurt
Et undervisningsopplegg over to dager  Les mer
Naturens spiskammer  Les mer
Hvorfor olje er flytende og smør er hardt  Les mer Eksperimentering med trollkrem  Les mer Livet i jorda; – om komposten  Les mer
GeitmyraViestad450

Geitmyra matkultursenter for barn drives av en ikke-kommersiell stiftelse opprettet av Andreas Viestad. Vi holder til på en gammel gård midt i Oslo. Her underviser vi barn og unge om matopprinnelse, råvarer, smak og matglede. Senteret åpnet 1. september 2011. Erfaringene vi gjør oss vil vi dele på portalen. All bruk av undervisningsoppleggene er gratis og tilgjengelig for alle.

Du finner alle undervisningsoppleggene på www.geitmyra.no

Tips en venn  Skriv ut