Samleb-potetmos-FG-07986-360

Sett farge på poteten!

Potetmos er lett å lage, lett å spise og lett å like. Potetmos passert til både små og store og barn i alle aldre. Man kan sette smak på potetmosen med fargerike grønnsaker og urter. Potetmosbrosjyre til inspirasjon kan bestilles ved å sende en mail til; 5omdagen@frukt.no
Mer potetinspirasjon finner du her

Lag_smoer_360

Lær elevene å lage sitt eget smør

Smør er en viktig del av vår matkultur. For mer enn hundre år tilbake var smør et av de viktigste betalingsmidlene vi hadde. Det er mye matvarekunnskap og læring i å observere fløte eller rømme bli til smør. Smøret kan dere dessuten bruke videre i annen matlaging, eller smøre på nybakt grovbrød.

MatStart-kameleon-360

matstart.no har blitt ny!

Barnas egen nettside har blitt oppgradert! Brukervennligheten har blitt bedre, og visuelt og strukturelt har matstart.no fått et godt løft. Helt nytt er kameleon-ikonet, som i flere oppskrifter viser barna hva de kan bytte ut enkelte ingredienser med - noe de veldig ofte lurer på.

Klokka_360_240-2

GRATIS analog klokke med 2880 norske og engelske setninger som skifter minutt for minutt.

Det er vanskeligere å lære seg hva klokka er når man bare ser digitale klokkeslett. Hva betyr 9:36? 12:25? 14:50? 15:16?

Fotballbane360

Stadig flere skoler tar de nyeste og beste undervisningsmetodene i bruk

Her er en undervisningspakke for 6.-10. trinnet med plansjer i pvc-duk for beregning av lengde, mål, mengde, areal, volum og masse.

Melkekilden-vaffel-360

Nå finner du og elevene 200 spørsmål og svar i Melkekilden

Får du spørsmål om hva et bærekraftig kosthold er? Lurer elevene på hvor ofte kuene blir melket? Og er det egentlig tilsetningsstoffer i melk? Dette, og mange andre spørsmål, kan du og elevene finne korte, faktabaserte svar på i vår nye spørsmålsbase «Melkekilden».

etplussfor_edited-ingrbild360

Lek inn litt kunnskap om grønnsaker, frukt og bær med enkle spill

På etplussfor.no kan barna lage sin egen digitale matpakke og bli inspirert til hva en matpakke kan inneholde. De kan også lage en digital smoothie og leke med farger og ulike typer grønnsaker, frukt og bær.

Matno-julekaker_45a-360

Bak jul på skolen

Vi har samlet kunnskap, historier, tips, oppskrifter og masse annet som gjør at dere i skolen kan bake god jul fra nå og fram til juleferien starter. Opplegget er enkelt, men lærerikt. Med ønske om en fin førjulstid med god bakst på skolen!

MatStart-julebakst-360

Førjulstid på MatStart

Kan barn og unge ta julebaksten helt selv? Selvsagt! Med hjelp fra MatStart, barnas eget matnettsted, kan de klare 7 slag i førjula på egen hånd. Og kjøkkenet er strøkent etterpå (om de følger oppskriften;). En fin nettressurs å introdusere til elevene dine?

Lunsj-ingressbilde-nov2019-360

En fagtilpasset og engasjerende konkurranse for ungdomsskolen

I fjor valgte 138 ungdomskoler over hele landet å delta i konkurransen «Lag din egen lunsj». Årets konkurranse tar utgangspunkt i fagfornyelsen og Helsedirektoratets 12 kostråd. Samlet gir disse en god pekepinn på hvordan man spiser sunt.