Matno-julekaker_45a-360

Bak jul på skolen

Vi har samlet kunnskap, historier, tips, oppskrifter og masse annet som gjør at dere i skolen kan bake god jul fra nå og fram til juleferien starter. Opplegget er enkelt, men lærerikt. Med ønske om en fin førjulstid med god bakst på skolen!

MatStart-julebakst-360

Førjulstid på MatStart

Kan barn og unge ta julebaksten helt selv? Selvsagt! Med hjelp fra MatStart, barnas eget matnettsted, kan de klare 7 slag i førjula på egen hånd. Og kjøkkenet er strøkent etterpå (om de følger oppskriften;). En fin nettressurs å introdusere til elevene dine?

Lunsj-ingressbilde-nov2019-360

En fagtilpasset og engasjerende konkurranse for ungdomsskolen

I fjor valgte 138 ungdomskoler over hele landet å delta i konkurransen «Lag din egen lunsj». Årets konkurranse tar utgangspunkt i fagfornyelsen og Helsedirektoratets 12 kostråd. Samlet gir disse en god pekepinn på hvordan man spiser sunt.

FiskesprNordbergSk_063_400x400

Fiskesprell gir for skoleåret 2019/20 tilskudd på kr 30,- pr elev i barneskolen og kr 50,- pr elev i ungdomsskolen.

Skolen kan melde på ett klassetrinn på mellomtrinnet og ett klassetrinn på ungdomstrinnet og få tilskudd til innkjøp av sjømat til undervisningen i Mat og helse-faget. I tillegg kan skolen få tilsendt undervisningsmateriellet Fiskesprell gratis og fraktfritt .

kokkesprell_ingrbild360

KOKKESPRELL for elever i barne- og ungdomsskolen

Bli med på en leken sjømatkonkurranse!

SFO-fruktill_aug2019-360

Vet du at Skolefrukt støttes med kr 1,50 pr elev pr dag også i SFO?

Ikke alle skoler vet om muligheten for Skolefrukt på SFO. Det er en ordning som flere skoler benytter seg av, men som fortsatt mange ikke kjenner til.

Matpakke-aug2019-360

Matpakke på timeplanen?

Godt kosthold er grunnlag for god læring. Start skoleåret med et matpakkeverksted.

Matopedia-aug2019-360

Matopedia.no – læreverk i mat og helse

Undervisningsopplegget er digitalt og egner seg for både erfarne mat- og helselærere og nye lærere i faget. Læreverket er i tråd med Kunnskapsløftet, omfatter læreplanen i faget (MHE1-01) og kostrådene fra Helsedirektoratet. For å bruke matopedia.no må skolene betale en lisens.

Brunost_aug2019-360

Brunost og yoghurt i matpakken gir barna jod

Visste du at brunost er en god kilde til jod? Barn og unge trenger nok jod for å vokse og utvikle seg normalt, og meieriprodukter og hvit fisk er de største jodkildene i kostholdet. Det er ellers få andre store og gode kilder til jod i kostholdet vårt. Derfor er det smart å la barn og unge få brunost, prim og yoghurt i matpakken.

Lunsjfilm_utenpil-360

Bruk «Lag din egen lunsj» i undervisningen i år

Sett sunne matvaner i skoletiden i fokus og la elevene være med på en lærerik og engasjerende konkurranse dette skoleåret.