Digital_Jente-300

For ungdomstrinnet

Den digitale melkekartongen er skreddersydd for mat og helse nå!

Vi er inne i en annerledes tid og undervisningen i mat og helse må foregå på nye måter. Melk.no har et digitalt undervisningsopplegg med 6 ulike leksjoner og eforelesninger som kan komme til nytte i disse dager.

2004_Kupagard-original-360

For barne- og ungdomstrinnet

Se over 200 spørsmål og svar om mat og helse i Melkekilden

Får du spørsmål om hva et bærekraftig kosthold er? Lurer elevene på hvor ofte kuene blir melket? Og er det egentlig tilsetningsstoffer i melk? Dette, og mange andre spørsmål, kan du og elevene finne korte, faktabaserte svar på i vår nye spørsmålsbase «Melkekilden».

WOD-bilde_no_2017-360-360

(I perioden 13. – 19. mai 2020 kan alle elever delta på Verdens Orienteringsdag!) Avlyst

I den 5. utgaven av Verdens Orienteringsdag (WOD) skal Norge, gjennom skole- og klubbarrangement, nok en gang settes på verdens orienteringskart!

Matopedia_Lag-lunsj-360

Konkurranse for ungdomsskolen

Konkurransen "Lag din egen lunsj" var en forrykende suksess i fjor. I år er løsningen gjort enda bedre, fagstoffet mer matnyttig og konkurransen like, om ikke mer, spennende! Hold en gøyal og interaktiv skoletime, meld på din klasse innen 13.mars!

paaskehare-360

La elevene bake påskebrød

Påsken er en perfekt tid for å la elevene eksperimentere med forskjellige farger og fasonger på baksten. Påskebrødet er en sterk tradisjon i mange land. Ofte finner vi en blanding av religion, folketro, skikk og bruk og matkulturelle særtrekk i påskebrødtradisjonene.

Samleb-potetmos-FG-07986-360

Sett farge på poteten!

Potetmos er lett å lage, lett å spise og lett å like. Potetmos passert til både små og store og barn i alle aldre. Man kan sette smak på potetmosen med fargerike grønnsaker og urter. Potetmosbrosjyre til inspirasjon kan bestilles ved å sende en mail til; 5omdagen@frukt.no
Mer potetinspirasjon finner du her

Lag_smoer_360

Lær elevene å lage sitt eget smør

Smør er en viktig del av vår matkultur. For mer enn hundre år tilbake var smør et av de viktigste betalingsmidlene vi hadde. Det er mye matvarekunnskap og læring i å observere fløte eller rømme bli til smør. Smøret kan dere dessuten bruke videre i annen matlaging, eller smøre på nybakt grovbrød.

MatStart-kameleon-360

matstart.no har blitt ny!

Barnas egen nettside har blitt oppgradert! Brukervennligheten har blitt bedre, og visuelt og strukturelt har matstart.no fått et godt løft. Helt nytt er kameleon-ikonet, som i flere oppskrifter viser barna hva de kan bytte ut enkelte ingredienser med - noe de veldig ofte lurer på.

Klokka_360_240-2

GRATIS analog klokke med 2880 norske og engelske setninger som skifter minutt for minutt.

Det er vanskeligere å lære seg hva klokka er når man bare ser digitale klokkeslett. Hva betyr 9:36? 12:25? 14:50? 15:16?

Fotballbane360

Stadig flere skoler tar de nyeste og beste undervisningsmetodene i bruk

Her er en undervisningspakke for 6.-10. trinnet med plansjer i pvc-duk for beregning av lengde, mål, mengde, areal, volum og masse.