Tutank_Tellus_elever_3686_600_400

Undervisningsopplegg for FN-dagen

FN fyller 75 år 24. oktober. Bli med på feiringen!

Fiskesprell_Tromstun_360

Fiskesprell gir for skoleåret 2020/21 tilskudd på kr 30,- pr elev i barneskolen og kr 50,- pr elev i ungdomsskolen.

Skolen kan melde på ett klassetrinn på mellomtrinnet og ett klassetrinn på ungdomstrinnet og få tilskudd til innkjøp av sjømat til undervisningen i Mat og helse-faget. I tillegg kan skolen få tilsendt helt nytt undervisningsmateriell i november og desember gratis og fraktfritt.

kokkesprell_ingrbild360

Bli med på KOKKESPRELL

Kokkesprell er en spennende sjømatkonkurransen for elever i grunnskolen. Elevene lager sin egen sjømatrett - akkurat slik de liker den best.

2006Skoleorient-2jenter-ingr

Nå er det sterkere fokus på nærmiljø og friluftsliv i Norge

Kurs for lærere og elever: Hvordan finne fram med kart

Østfold Orienteringskrets med prosjektet FinnFram i Østfold tilbyr gratis kurs for lærere/ansatte, gratis materiell, aktivitetstips og undervisning for elevene.

Digital_Jente-300

For ungdomstrinnet

Den digitale melkekartongen er skreddersydd for mat og helse nå!

Vi er inne i en annerledes tid og undervisningen i mat og helse må foregå på nye måter. Melk.no har et digitalt undervisningsopplegg med 6 ulike leksjoner og eforelesninger som kan komme til nytte i disse dager.

2004_Kupagard-original-360

For barne- og ungdomstrinnet

Se over 200 spørsmål og svar om mat og helse i Melkekilden

Får du spørsmål om hva et bærekraftig kosthold er? Lurer elevene på hvor ofte kuene blir melket? Og er det egentlig tilsetningsstoffer i melk? Dette, og mange andre spørsmål, kan du og elevene finne korte, faktabaserte svar på i vår nye spørsmålsbase «Melkekilden».

WOD-bilde_no_2017-360-360

(I perioden 13. – 19. mai 2020 kan alle elever delta på Verdens Orienteringsdag!) Avlyst

I den 5. utgaven av Verdens Orienteringsdag (WOD) skal Norge, gjennom skole- og klubbarrangement, nok en gang settes på verdens orienteringskart!

Matopedia_Lag-lunsj-360

Konkurranse for ungdomsskolen

Konkurransen "Lag din egen lunsj" var en forrykende suksess i fjor. I år er løsningen gjort enda bedre, fagstoffet mer matnyttig og konkurransen like, om ikke mer, spennende! Hold en gøyal og interaktiv skoletime, meld på din klasse innen 13.mars!

paaskehare-360

La elevene bake påskebrød

Påsken er en perfekt tid for å la elevene eksperimentere med forskjellige farger og fasonger på baksten. Påskebrødet er en sterk tradisjon i mange land. Ofte finner vi en blanding av religion, folketro, skikk og bruk og matkulturelle særtrekk i påskebrødtradisjonene.

Samleb-potetmos-FG-07986-360

Sett farge på poteten!

Potetmos er lett å lage, lett å spise og lett å like. Potetmos passert til både små og store og barn i alle aldre. Man kan sette smak på potetmosen med fargerike grønnsaker og urter. Potetmosbrosjyre til inspirasjon kan bestilles ved å sende en mail til; 5omdagen@frukt.no
Mer potetinspirasjon finner du her