SkolenPaaSki_copy360x360

Skolen på ski-konkurransen. Bli med!

Bruk Distansekortet.no til å samle skikilometer. All skiaktivitet teller! For elever på 1.-7. trinnet. 

 

Pizzaregning_360

Sitat fra Skeie skole Bergen 15. november 2018:


"Stor begeistring for elevene på 5. trinn i dag når de oppdager at brøkregning med Tutank er lekende lett."

Visuell brøkregning med addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon. Tutank BRØKREGNING leveres med store 31 store PIZZA brøkbiter og 100 brøkbrikker med MENGDEINDIKATORER i farger. Pizza diameter er 60 cm.

rodkaal-360

Den grønne julen

Julen er vår mest tradisjonsrike høytid. Familier har spist de samme rettene i alle år, spist den samme juledesserten og bakt de samme 7 slagene. Med riktig tilbehør vil julehøytiden også kunne bli litt grønnere og bidra til 1 av 5 om dagen.

grotbilde_360

Risgrøt og riskrem hører til

Mange lager risgrøt i førjulstiden og riskrem i løpet av juledagene. Det er også mange som har en skåldet mandel i grøten eller riskremen. Hvor kommer den tradisjonen fra? Det er et julemysterium.

Julewraps-2-MP-04229_360

Jul for første gang på MatPrat og MatStart

Juletradisjoner bygges i tidlig alder, og det ligger en stor spenning i det å skulle gjøre noe for første gang, og kanskje spesielt når det gjelder å delta i juleforberedelser. Matstart er tilrettelagt for å lære barn, primært i alderen 9 – 12, å lage mat, og søker du på «Jul» der inne finner du mange enkle og morsomme juleinspirerte oppskrifter. Ellers finner du det mkeste av det du trenger av tradisjonell eller mer moderne juleinspirasjon inne på matprat.no.

OBK_Julebilder_2017-12744-360

Bak jul på skolen

Vi har samlet kunnskap, historier, tips, oppskrifter og masse annet som gjør at dere i skolen kan bake god jul fra nå og fram til juleferien starter. Opplegget er enkelt, men lærerikt. Med ønske om en fin førjulstid med god bakst på skolen!

XS_Rational360

Gratis kurs i bruk av ovner for servering av varmmat i skolen

Med en effektiv ovn kan det serveres god mat til mange mye raskere!

Portrett1-smiley-360

Tirsdag 25. september feirer vi den norske epledagen

Skolefrukt, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Gartnerhallen vil markere epledagen ved å sette fokus på epler, sunt kosthold og måltidsglede. Eple er perfekt som mellommåltid og til matlaging. La elevene lage grove eplemuffins som er perfekt i matpakka. Arranger et smoothieverksted og la elevene lære mer om epler ved å ta vår Eplequiz.

Gronn-brodsuppe360

16. oktober er verdens brøddag

Verdens brøddag er en fin anledning for å lære elevene om bærekraftig brødspising, klimavennlig matvalg, viktigheten av å spise opp maten og smakfulle oppskrifter på overskuddsbrød. Finn fakta og tips til hvordan bruke overskuddsbrød på skolen.

Brod_med_ost_og_melk_360

Bærekraftig matpakke på menyen

Variasjon er viktig – spesielt når det gjelder mat, og ikke minst matpakka! Bestill brosjyren «Litt sulten?» for bruk i faget Mat og helse, så kan elevene få tips om bærekraftige oppskrifter på blant annet grove vafler, grove horn, lefseruller, pastasalat og omelett for bruk i matboksen! Les om hvordan elevene kan få eierskap til sin egen matpakke.