Undervisningsopplegg for 1.-7. trinnet

Hvor kommer all den gode maten fra egentlig?

Det er ikke alle som vet det. Hver eneste matvare har en opprinnelse, starter som et lite frø eller egg og ender som god mat på bordet. Hensikten med konseptet ”Fra jord til bord” er å øke kunnskapen om frukt/grønnsakers opprinnelse og livssyklus blant skoleelever. "Fra jord til bord" viser hvordan tomater, epler og gulrøtter produseres. Og elevene har stor glede av å produsere noe selv også. Det er et skritt på veien til å bli glad i frukt og grønnsaker.

Fra jord til bord dekker kompetansemål i Mat og helse: "Fortell om en utvalgt råvare og hvordan den inngår i matvaresystemet, fra produksjon til forbruk." Legg "Fra jord til bord" inn i planen!

Film om hvordan tomater blir til.

Tomater-pil500.jpg

Film om hvordan epler produseres.

Epler-pil500.jpg

Film med gulrøtter i hovedrollen.

Gulrot-pil500.jpg

Materiellet er gratis og inneholder oppgavehefter, plakater og tomatfrø
Bestill undervisningsmateriellet fra Jord til bord her

Skolefrukt-logo-m-frukt250.jpg  
Opplysningskontoret for frukt og grønt, avd. Skolefrukt
Håndverksveien 31, 1405 Langhus.
Tel. +47 23 24 94 08
post@skolefrukt.no
www.skolefrukt.no
www.frukt.no
 

 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut