JordtilBord18-ingr

Hvor kommer all den gode maten fra egentlig?

Det er ikke alle som vet det. Hver eneste matvare har en opprinnelse, starter som et lite frø eller egg og ender som god mat på bordet.

FORAboker-ingrbild

Tre rykende ferske magasiner som gir innsikt i et superviktig og dagsaktuelt emne i skolen!

Magasinene "Forandre med varme", "Morgendagens skole" og "Når skolen ikke passer" inneholder informasjon fra tusenvis av elevers uttalelser og erfaringer. Det er her kunnskapen sitter.

WOD-bilde_no_2017-360-360

Sett din skole på verdens orienteringskart! Onsdag 23. mai 2018 kan alle elever delta på Verdens Orienteringsdag!

I den 3. utgaven av Verdens Orienteringsdag, skal Norge gjennom skole- og klubbarrangement, settes på verdens orienteringskart. Under mottoet «bli en del av noe større – sammen skal vi farge verden», er målet 500 000 deltakere på til sammen 5000 steder i 100 land.

kokkesprell_ingrbild360

KOKKESPRELL for elever i barne- og ungdomsskolen

Vi gjentar suksessen med vår spennende oppskrifts-konkurranse.

SkolenPaaSki_copy360x360

Skolen på ski-konkurransen. Bli med!

Bruk Distansekortet.no til å samle skikilometer. All skiaktivitet teller!

 

NM_logo-300x200

La elevene bli med på NM i lunsj 2018!

Sett fokus på alle fordeler med et sunnere kosthold blant ungdom. Elevene skal lage en sunn og god lunsj som er gjennomførbar på skolen og vi gleder oss til å se alle morsomme og kreative måter dette kan gjøres på!

SkeieSkole360

Skeie skole bruker Tutank i undervisningen. Det gir resultater!

Tutank er et pedagogisk praktisk verktøy som gir elevene en unik mulighet til å samarbeide, bruke de taktile sansene og oppleve mestring.

SarahBernardBaking-360x240

Lær elevene julebakst med korte oppskriftsfilmer

Julebakst kan kanskje virke krevende, men med de korte filmene fra Opplysningskontoret for brød og korn kan alle klare å bake litt til jul. Filmene varer kun 1 minutt og viser alle trinnene i oppskriften på en enkel og fristende måte. Her er det både de tradisjonelle julekakene og noen nyere varianter.

JulensGroenneTilb-360x240

Lær elevene å lage julens tradisjonelle grønne tilbehør

Julen handler om god mat, familie, venner, minner og tradisjoner. Ribbe er den julemiddagen som blir servert i flest norske hjem på julaften, med pinnekjøtt som en god nummer to. I løpet av julen er mange familier innom både ribbe, pinnekjøtt, torsk, lutefisk og kalkun, men uten det tradisjonsrike grønne tilbehøret som surkål, rødkål, kålrotstappe og waldorfsalat blir det ingen julemiddag.

Rislapper-360x240

Mye godt av risgrøt-rester

Hvis du får rester av risgrøt kan du lage mye godt – i tillegg unngår du å kaste mat. Riskrem, rislapper og risvafler er noen eksempler. Sist, men ikke minst, bidrar alle disse rettene med jod. Velger du geitost på lappene eller vaflene har du til sammen en «jodbombe». Vi ønsker en god og jodrik jul!