epledag2-360

Feire epledagen!

Den Norske Epledagen ble innført i 1990. Dagen har vært feiret den 17. oktober gjennom mange år. For bedre å treffe toppen av den norske eplehøsten er den nå flyttet til siste tirsdag i september, i år faller dagen på tirsdag 26. september 2017.

FiskesprNordbergSk_063_400x400

Fiskesprell gir for skoleåret 2017/18 tilskudd på kr 30,- pr elev i barneskolen og kr 50,- pr elev i ungdomsskolen.

Skolen kan melde på ett klassetrinn på mellomtrinnet og ett klassetrinn på ungdomstrinnet og få tilskudd til innkjøp av sjømat til undervisningen i Mat og helse-faget. I tillegg kan skolen få tilsendt undervisningsmateriellet Fiskesprell gratis og fraktfritt .

Matopedia3mskygg400x267

Nå kan du bestille gratis* bøker til elever i Mat og helse.

Gi elevene en god matstart gjennom kunnskapsheving om mat og ernæring. Læreverket «Kokeboka mi» kommer nå som en helt omarbeidet utgave til elever på barne- og ungdomstrinnet, og har fått navnet "Matopedia".

Wraps_360x240px_72dpi

Til skoler, lærere og foreldre som ønsker å ha et sunt og ernæringsriktig mattilbud til elevene

Skolematen.no er i gang og leverer kalde og varme ernæringsriktige måltider daglig.

Melk-BrosjyrerPlakater-ingr360

Bestill materiell til faget Mat og helse nå, så har du alt levert til skolestart.

Vi anbefaler tre brosjyrer og to plakater til undervisningen. Alt av materiell og frakt er gratis. God sommer!

Lengder_omregningstabell-400

Nyhet! Praktisk og lett forståelig system for å lære omregning av lengder, areal, volum, liter og masse.

Lar elevene lære og forstå enkle og grunnleggende prinsipper for omregning på en inkluderende og delaktiv måte. Omregningstabellene fra Tutank er undervisningsmateriell som er ferdig til bruk i fagene Mat & Helse, Kunst & Håndverk, Naturfag og Matematikk.

Laereboker-kvadr300

Matopedia erstatter Kokeboka mi

Matopedia er en helt omarbeidet utgave av læreverket Kokeboka mi, og består av læremidler for både 5. – 7. trinn og 8. – 10. trinn.  Læreverket er gratis og klart for bestilling 22. mai. Bestillingen gjøres på www.mat.no. Dersom bestillingen er sendt innen 15. juni vil materiellet ankomme skolen innen utgangen av august.

Polser-300

Vi grønner opp!

17. mai, skoleavslutninger, sommer og sol - og pølser. Pølsene hører gjerne med i denne høytidsesongen og når grillen kommer frem. Pølser trenger ikke å være kjedelige med bare ketsjup og sennep, lær elevene å lage den chilenske utgaven av pølser. Completos, pølser med fargerik topping. Godt, sunt og enkelt.

Somna_kommune_ingr360

Rektor søkes til Berg og Vik skole med til sammen 54 årsverk

Vi søker en tydelig leder med visjoner for skolens utvikling med en lederstil som preges av involvering og samarbeid for å skape et godt arbeidsmiljø og en sunn organisasjonskultur. Oppvekstsektoren i Sømna kommune preges stor takhøyde hvor alvor og humor går hånd i hånd - med elevene i fokus.

Ispinner-17mai_kvadr300

Mai er begynnelsen på istiden

Anledningene står i kø i kalenderen, både 17. mai og skoleavslutning. Lag ispinner sammen med elevene! Elevene kan lage sin egen versjon, bli inspirert på Mat.no. Ispinneformer og ispinner kan kjøpes i et stort utvalg av butikker eller på nettet. Har du pinner til is, kan små melkekartonger (f.eks. fra skolemelk-ordningen) eller yoghurtbeger brukes til å lage isen i.